ŻYWNOŚĆ, SUPLEMENTY DIETY
1. Badanie zanieczyszczeń i pozostałości
- Oznaczenie zawartości antybiotyków w produktach wg ISO ISO 17025:2005 na metodę PB-MS-02
- Oznaczanie metali (Zn, Cu) w suszu roślinnym wg normy PN-EN 14048:2004
2. Analiza składu
- Metoda diagnostyczna oparta na teście Real-Time PCR do wykrywanie mikroorganizmów np. Salmonella enterica, serotyp Typhi (Salmonella Typhi)
- Analiza jakościowa lub ilościowa substancji stałych i/lub roztworów metodą ICP-OES, ASA (ukierunkowana i nieukierunkowana)
- Analiza jakościowa lub ilościowa substancji stałych i/lub roztworów metodą ICP-OES, ASA (ukierunkowana i nieukierunkowana)
- Ilościowe i jakościowe oznaczanie związków organicznych techniką NMR wg. ISO 17025:2005 procedury PB-NMR-01 oraz PB-NMR-02
- Analiza kinetyki procesu degradacji termicznej materiałów – Termowaga Mettler-Toledo TGA2
3. Badania mikrobiologiczne
- Przygotowanie drobnoustrojów do identyfikacji taksonomicznej metodą MALDI-MS wg. ISO 17025:2005 metodą PB-MIKRO-01
- Oznaczenie liczby i identyfikacja drobnoustrojów z żywności, suplementów diety
- Oznaczenie lekowrażliwości drobnoustrojów zgodnie z wytycznymi EUCAST
Autor: Polski Ośrodek Rozwoju Technologii, Opublikowano: 25.03.2019
Autor: Polski Ośrodek Rozwoju Technologii,
Opublikowano: 25.03.2019